عمومی

دستگاه کنترل تردد پلاک خوان چیست؟

دستگاه کنترل تردد پلاک خوان  امروزه در حال تبدیل شدن به یک راهکار محبوب در سازمان‌ها و مکان‌هایی که قصد مدیریت ورود و خروج را دارند، می‌باشد.

دستگاه کنترل تردد پلاک خوان نسبت به ریموت دارای مزیت‌های زیادی می‌باشد. به این صورت که اگر ساختمان و یا برجی که قصد استفاده از ریموت را برای باز و بسته کردن درب داشته باشید از تعداد واحد بالایی برخوردار باشد، تعداد زیادی ریموت نیاز است. اگر یک ریموت گم و یا دزدیده شود، بایستی رسیور‌ها را rest recives کرده  و تمامی ریموت‌ها را مجددا کد کنید. این کار قطعا زمان بر خواهد بود.

digidsc اولین فروشگاه ارائه دهنده خدمات امنیتی در ایران

دستگاه کنترل تردد پلاک خوان شاید هزینه‌های اولیه زیادی نسبت به ریموت داشته باشد ولی در دراز مدت قطعا از بازدهی بالایی برخوردار خواهد بود. به بیان دیگر مزیت‌های این روش بیشتر از ریموت می‌باشد.

سیستم کنترل تردد پلاک خوان با استفاده از دوربین به دو حالت امکان‌پذیر می‌باشد. یکی با استفاده از دوربین‌های لیزری و دیگری با استفاده از دوربین‌های با کیفیت حداقل ۸ مگاپیکسلی می‌باشد. در ادامه به بررسی هر دو روش و کاربرد و مزایای آن‌ها خواهیم پرداخت، با ما تا انتهای محتوا همراه باشید.

استفاده از دوربین‌های لیزری برای دستگاه کنترل تردد پلاک خوان:

به این صورت که یکسری دوربین‌هایی وجود دارند که از قیمت بسیار بالایی برخوردار هستند. این دوربین‌های لیزری به دلیل هزینه‌های خیلی بالایی که دارند، فقط توسط یک سری ارگان‌هایی قابل خرید هستند.

نحوه‌ی عملکرد این دوربین‌ها به این صورت است که، برای کنترل تردد پلاک خوان، به دو دوربین نیاز است. به این صورت که، یک دوربین در ورودی نصب شده و دوربین دیگر در خروجی، این دوربین‌ها به یک کنترلر  و کامپیوتر و نرم‌افزار هوشمند مخصوص نیاز دارند.

در این نرم افزارها، پلاک‌های ماشین‌ها ثبت می‌شوند. زمانی که ماشینی وارد ساختمان می‌شود، دوربین پرس خودرو را تشخیص می‌دهد، به همین خاطر خطای سیستم خیلی کاهش پیدا می‌کند. کاهش خطای سیستمی به دلیل شناسایی پرس خودرو یکی از مزیت‌های این نوع دستگاه کنترل تردد پلاک خوان می‌باشد.

از نقاط ضعف این دستگاه کنترل  تردد پلاک خوان در این است که، اگر پلاک ماشینی در اثر تصادف دچار آسیب شده باشد، ممکن است در زمان تشخیص پرس خودرو به وسیله‌ی دوربین‌ها دچار تداخل شود. از دیگر نقاط ضعف این دوربین ها، هزینه‌های خیلی بالای آن می‌باشد.

 کنترل تردد پلاک خوان

بررسی روش دیگر دستگاه‌های کنترل تردد پلاک خوان:

در ادامه به بررسی حالت دیگری که بیشتر برای دستگاه کنترل تردد پلاک خوان می‌توان استفاده کرد، اشاره می‌کنیم. در این نوع روش برای دستگاه کنترل تردد پلاک خوان نیاز به دو دوربین با کیفیت حداقل ۸ مگاپیکسلی می‌باشد. این دوربین ها  در ورودی و خروجی نصب می‌شوند، برای این که دوربین‌ها در شب توانند پلاک خودرو را تشخیص دهند، معمولا از یک پروژکتور برای تامین نور کافی استفاده می‌شود.

دوربین‌ها به یک سیستم نرم‌افزار نصب می‌شود که این نرم‌افزار از هوش مصنوعی برخوردار است. در دستگاه کنترل تردد پلاک خوان حتما نیاز به یک کامپیوتر می‌باشد. در کامپیوتر که نرم‌افزار هوشمند را نصب شده است، پلاک‌هایی که اجازه‌ی ورود و خروج را دارند، ثبت می‌شوند. به این صورت که فرضا اگر ساختمان دارای ۲۰۰ واحد باشد، ۲۰۰ پلاک را در نرم‌افزار تعریف می‌کنیم. نحوه‌ی عملکرد این دوربین‌ها دقیقا شبیه به قفل تشخیص چهره گوشی‌های هوشمند می‌باشد.

دوربین‌ها به دلیل قابلیت‌های هوش مصنوعی نرم افزارها اقدام به  پردازش تصویر پلاک خودرو نموده و بعد از این که دوربین تشخیص داد، پلاک تقریبا ۷۰ درصد شبیه به پلاکی است که در سیستم ثبت و تعریف شده است، اقدام به باز کردن درب می‌کند.    هر اندازه حساسیت تشخیص دوربین را بالاتر ببریم، دقت آن بیشتر شده و ضریب امنیت افزایش پیدا می‌کند.

به این صورت که بعد از بررسی‌های لازم، فرمان Open the door  را صادر می‌کند. ولی از طرف دیگر اگر حساسیت تشخیص پلاک خودرو را بیشتر از ۸۰ درصد کنیم، یعنی افزایش دهیم، ممکن است که در صورت کثیف بودن پلاک دوربین پلاک شما را تشخیص ندهد. از آن جایی که می‌دانید، تشخیص حروف و اعداد فارسی ۱ و ۲ یا ۲ یا ۳ کمی مشکل است و درصد خطای آن زیاد است. چون یک دندانه با هم فرق دارند.

به همین خاطر اکثر میزان حساسیت دوربین را بر روی ۷۰ یا ۷۵ درصد تنظیم می‌کنند. تنها نقطه ضعف این دوربین‌ها برای دستگاه کنترل تردد پلاک خوان در این است که، زمانی که پلاک خودرو کثیف باشد، احتمال تشخیص و خواندن پلاک توسط دوربین‌ها کاهش پیدا می‌کند.

مزیت‌های استفاده از این روش:

از جمله مزیت‌های این دوربین‌ها می‌توان به امکان تعریف چند پلاک برای یک نفر اشاره کرد. سیستم این دستگاه کنترل تردد پلاک خوان به صورت آنلاین می‌باشد.

امکان غیر فعال کردن پلاک ها، امکان اضافه کردن پلاک خودرو، امکان تعیین محدود زمانی برای ورود و خروج خودروها برای مدیریت وجود دارد. اگر فاصله‌ی بین ورودی و خروجی بیشتر باشد، باید کابل کشی شبکه زیاد باشد. احتمالا نیاز به سوئیچر باشد. دستگاه کنترل تردد پلاک خوان را کارشناسان بعد از بازدید از محل می‌توانند انتخاب کنند. یعنی چیزی نیست که از روی کاغذ دستگاه کنترل تردد پلاک  خوان را خریداری نمود.

کنترل تردد پلاک خوان

بهبود فرایند پلاک خوانی در دوربین‌های پلاک خوان:

برای این که  سیستم کنترل تردد پلاک خوان از عملکرد بالایی برخوردار باشد، باید کیفیت تصویری که به نرم‌افزار پلاک خوان ارسال می‌شود بسیار بالا باشد، به همین خاطر دوربین‌هایی که انتخاب می‌شوند باید از کیفیت بسیار بالایی برخوردار باشند. همین طور نرم افزاری که دوربین‌ها به آن وصل می‌شوند، نرم افزارهایی با هوش مصنوعی باشند و دارای پشتیبانی تیم سازنده از مشکلات احتمالی باشند. از دیگر موارد مهم برای بهبود فرایند پلاک خوانی در دوربین‌های پلاک خوان می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • محل نصب دوربین
  • شرایط آب و هوایی
  • زاویه‌ی نصب دوربین
  • فاصله دوربین تا وسایل نقلیه
  • نور محیط
  • و…

دستگاه کنترل تردد پلاک خوان مناسب چه جاهایی است؟

سیستم پلاک خوان خودرویی برای پارکینگ برج ها و مراکز خرید و ارگانهای امنیتی استفاده میشود
در صورتی که نیاز به ثبت پلاک در سیستم رایانه باشد با نصب نرم افزا امکان ثبت ورود و خروج خودرو وجود خواهد داشت

نصب دستگاه کنترل تردد پلاک خوان چقدر زمان میبرد؟

مدت زمان نصب سیستم پلاک خوان بین 1 تا 2 روز کاری میباشد

هزینه نصب دستگاه کنترل تردد پلاک خوان چقدر است؟

با توجه به نوع سیستم انتخابی پلاک خوان و کنترلر و سیم کشی های لازم و دوربین های مورد نظر قیمت نصب سیستم پلاک خوان تعیین میگردد
در صورت نیاز به مشاوره قیمت سیستم پلاک خوان با واحد فروش دیجی دی اس سی تماس بگیرید

مطالعه بیشتر در ویکیدیا:

https://en.wikipedia.org/wiki/Access_control

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *