تفاوت دربهای ریلی اسلایدی، لولایی و تلسکوپی چیست؟
همانطور که میدانید درب اتوماتیک در انواع مدلهای گوناگونی به بازار فروش ارائه میشوند. از جمله مدلهای پرکاربرد این دربها میتوان به دربهای ریلی اسلایدی، تلسکوپی، چرخشی، کشویی و… اشاره کرد. در ادامه به بررسی تفاوت دربهای ریلی اسلایدی، لولایی و تلسکوپی میپردازیم. اصلیترین و مهمترین تفاوت دربهای ریلی اسلایدی، لولایی و تلسکوپی در نحوهی باز و بسته شدن آن میباشد.
دربهای شیشهای اسلایدینگ
درب شیشهای اسلایدینگ و یا ریلی کارکرد پیچیدهای ندارد. مکانیزم کارکرد این دربها به این صورت است که، درب شیشهای دارای دو فریم متحرک میباشد. فریمهای متحرک درب شیشهای به وسیلهی اپراتور و تسمه فریمها به حرکت در میآیند و باز و بسته میشوند. در همین راستا ذکر این موضوع از این قاعده مستثنی نمیباشد که بیشترین دربی که در بازار ایران و کل دنیا مورد استفاده قرار میگیرد، دربهای اتوماتیک شیشهای اسلایدینگ یا همان ریلی میباشند. دلیل محبوبیت بالای دربهای اتوماتیک شیشهای اسلایدینگ به خاطر این است که، بیشترین میزان بازشو را به کاربران میدهد.
این موضوع در مواقعی اتفاق میافتد که دهانهی درب امکان آن را داشته باشد. به این صورت که، اگر یک دهانهی ۴ متری داشته باشید، دربهای اتوماتیک شیشهای اسلایدینگ به میزان دو متر فضای بازشو در اختیار کاربران میدهد. ولی اگر فضای مورد نظر دارای یک دهانهی دو متری باشد، در این جا نمیتوانید از درب اتوماتیک شیشهای اسلایدینگ استفاده کنیم، چون نصب درب شیشهای اسلایدینگ امکانپذیر نمیباشد. البته زمانی که کنار دیوار جا باشد، میتوان در دهانهی ۲ متری هم از این دربها استفاده کرد. در این مواقع از درب شیشهای تک لنگه بازشو استفاده میشود، به این صورت که، یک لت این درب ثابت و لت دیگر به صورت بازشو و متحرک تنظیم میشود.
در صورتی که دیوار کناری جا داشته باشد، میتوان یک لت متحرک بزرگ برای درب در نظر گرفت، این لت متحرک بزرگ باز میشود و بر روی دیوار میآید. البته این روش زمان بیشتری را برای باز و بسته شدن نیاز دارد. چون دربهای شیشهای دو لنگه خیلی سریع باز میشوند، ولی دربهای یک لت ثابت و یک لت متحرک نیاز به زمان بیشتری دارند. بیشترین بازشو را میتوان در تک لنگهی اسلایدی و دو لنگهی اسلایدی بسته به میزان دهانهی درب داشت. تفاوت دربهای ریلی اسلایدی، لولایی و تلسکوپی در این است که، در دربهای تلسکوپی و اسلایدینگ از تسمه و اپراتور استفاده میشود ولی در صورتی که در دربهای لولایی تسمه و اپراتور وجود ندارد.
دربهای تلسکوپی
دربهای تلسکوپی در مقایسه با دربهای اتوماتیک اسلایدی یا ریلی از قیمت بیشتری برخوردار هستند. نکتهی دیگری که به عنوان تفاوت دربهای ریلی اسلایدی، لولایی و تلسکوپی وجود دارد، این است که دربهای تلسکوپی از میزان استهلاک بالاتری نسبت به دربهای ریلی اسلایدی برخوردار میباشند. چون تعداد لتهایی که برای دربهای تلسکوپی در نظر گرفته میشود، بیشتر از تعداد دربهای ریلی اسلایدی میباشد. عمدهترین تفاوت دربهای ریلی اسلایدی، لولایی و تلسکوپی در این است که، دو سوم از عرض ورودی در دربهای تلسکوپی برای تردد در نظر گرفته میشود. به این صورت که اگر برای یک دهانه یک درب تلسکوپی به صورت سه لت نصب شود، یک لت آن به صورت ثابت در یک سمت ورودی قرار میگیرد.
دو لت دیگر درب تلسکوپی هم به صورت متحرک میباشد و هر کدام به یک سمت و روی لت ثابت قرار میگیرند. به این نوع درب ها، دربهای شیشهای تلسکوپی یک طرفه میگویند. دربهای اتوماتیک شیشهای تلسکوپی را میتوان در حالتهای مختلف طراحی کرد. از جملهی این حالتها میتوان به حالت تمام بسته، حالت نیمه باز، حالت اتوماتیک، حالت حرکت یک طرفه اشاره کرد. در صورتی که تعداد لتهای تلسکوپی بیشتر از ۳ لت باشد، استهلاک آن بیشتر میشود. به همین خاطر در زمان خرید درب تلسکوپی سعی کنید از دربهای سه لت به صورت یک لت ثابت و دو لت متحرک را انتخاب کنید.
درب سوئینگ لولایی
در این بخش از محتوای تفاوت دربهای ریلی اسلایدی، لولایی و تلسکوپی به بررسی درب سوئینگ لولایی میپردازیم. مکانیزم کارکرد درب سوئینگ لولایی کاملا با مدل درب اتوماتیک ریلی و تلسکوپی متفاوت میباشد. به این صورت که درب سوئینگ لولایی یک درب معمولی میباشد که دارای یک فریم لولا خور میباشد که به صورت اتوماتیک درب را به سمت دیوار باز و بسته میکند. اصلیترین تفاوت دربهای ریلی اسلایدی، لولایی و تلسکوپی در مکانیزم کارکرد آن میباشد. درب سوئینگ لولایی از مکانیزم کارکرد کاملا متفاوتی با دربهای اسلایدینگ و تلسکوپی برخوردار است.
اپراتور بدون تسمه هم یکی دیگر از تفاوت دربهای ریلی اسلایدی، لولایی و تلسکوپی میباشد. در دربهای سوئینگ از اپراتورهای گیربکس حلزونی استفاده میشود. از دربهای سوئینگ لولایی در جاهای خیلی خاصی استفاده میشود. به این صورت که اگر از دهانهی خیلی کم و یک متری به عنوان ورودی برخوردار باشید، تنها راه استفاده از درب اتوماتیک، دربهای سوئینگ لولایی میباشند. این دربها از قیمت بالایی برخوردار میباشند.
برای مشاهده صفحه تعمیرات درب شیشهای اتوماتیک روی لینک کلیک کنید
دربهای اتوماتیک اتوبوسی
یکی دیگر از انواع دربهای اتوماتیک، دربهای اتوماتیک اتوبوسی میباشد که مانند دربهای اتوبوسهای قدیم باز و بسته میشوند. استفاده از این دربهای اتوماتیک اتوبوسی در ایران رواج پیدا نکرد و دلیل این امر هم قیمت و هزینهی بالای آن بود. همین موضوع موجب کاهش تجهیزات و قطعات و حتی فریمهای این دربها در ایران شد. این دربها میتوانند ماکسیمم فضا را برای شما بدهند و به صورت کامل باز شوند ولی در حال حاضر برای سفارش دادن این دربها باید از کشورهای خارجی اقدام کرد.
درب شیشه ای اسلایدی مناسب چه جاهایی است؟
درب شیشه ای ریلی یا همان اسلایدینگ برای ورودی هتل ها برج ها فرودگاه ها فروشگاه ها ساختمان های لوکس اتاق های جلسه و تمامی مکانهایی که نیاز به باز و بسته شدن اتوماتیک درب ورودی دارند استفاده میشود
درب شیشه ای تلسکوپی مناسب چه جاهایی است؟
درب اتوماتیک شیشه ای تلسکوپیک برای ورودی هایی که محدودیت فضا دارند و عرض دهانه آنها کم است استفاده میشود که بتوان بیشترین بازشو را در ساختمان توسط درب شیشه ای ایجاد کرد .
درب شیشه ای لولایی مناسب چه جاهایی است؟
در صورتی که امکان نصب درب تلسکوپیک و یا اسلایدینگ شیشه ای وجود نداشته باشد درب شیشه ای لولایی بهترین گزینه است که در کمترین فضا کل دهانه ورودی را بازشو میدهد