عمومی

‌آموزش تنظیم سرعت راهبند میله‌ای

انواع مختلف راهبند میله‌ای بر اساس نوع کارکرد بازگشایی، انسداد کردن مسیر و یا سیستم محرکه داخلی در انواع مختلف طراحی و تولید می‌شوند. امروزه در سطح شهر، ورودی پارکینگ کاربری‌های مختلف، سازمان‌ها و شرکت‌های دولتی و غیره از انواع مختلف این سیستم‌ها استفاده می‌شود.

جهت ممانعت از ورود و خروج خودرو ها، از انواع مختلف راهبند میله‌ای استفاده می‌کنند. تنظیم سرعت راهبند میله‌ای متناسب با نوع مکانی که قرار است از راهبند‌ها استفاده کنیم، بسیار حائز اهمیت می‌باشد. با توجه به اهمیت عملکرد راهبند میله ای، در این مقاله سعی داریم به بررسی تنظیم سرعت راهبند میله‌ای بپردازیم. پس تا پایان مقاله همراه ما باشید.

مهمترین پارامتر‌های انتخاب یک راهبند میله‌ای مناسب چه می‌باشد؟

از نظر ولتاژ تغذیه موتور، انواع مختلف این محصولات در دو دسته ۲۲۰ ولت متناوب و ۲۴ ولت مستقیم قرار می‌گیرند. از نوع ۲۴ ولت، به دلیل اینکه حرارت کمتری در موتور خود ایجاد می‌کند، می‌توان جهت تردد‌های بالاتر استفاده کرد. همچنین میزان سرعت عملکرد راهبند متناسب با نوع کاربری بسیار مهم می‌باشد. برای مثال جهت حمل بیمار با اورژانس، سرعت عملکرد راهبند بسیار اهمیت دارد که در سریعترین حالت ممکن عمل کند.

به طور کلی مهمترین فاکتور‌های انتخاب راهبند میله‌ای مناسب، میزان تردد، عرض گذرگاه و سرعت حرکت آن می‌باشد. در واقع سیستم محرک انواع مختلف راهبند ها، متناسب با طول میله معین می‌گردد. به بیانی ساده تر، هر چه طول راهبند میله ای، بیشتر باشد، تجهیزات سیستم محرک آن قوی‌تر بوده و طبیعتا، قیمت راهبند بالاتر خواهد بود.

نحوه عملکرد راهبند میله‌ای چگونه است؟

راهبند میله‌ای دارای سه نوع الکترونیکی، هیدرولیکی و ضد تروریستی می‌باشد. از انواع مختلف این راهبند‌ها جهت کنترل ورود و خروج استفاده می‌کنند. به این صورت که ابتدا، توجه راننده را به خود جلب می‌کند. راننده پیش از رسیدن به راهبند، سرعت خود را کم می‌کند.
طراحان راهبند میله ای، جهت جلوگیری از حملات تروریستی و مانع از ورود‌های غیر مجاز، عملکرد این راهبند‌ها را به گونه‌ای در نظر می‌گیرند تا هنگامی که وسایل نقلیه با سرعت زیاد، به راهبند برخورد می‌کنند، خودرو امکان عبور نداشته باشد.

طول بازوی راهبند و سرعت عمل در باز و بسته شدن آن چگونه است؟

به طور کلی طول بازوی راهبند‌های میله‌ای متفاوت می‌باشد. در واقع بسته به نوع کاربری از انواع مختلف آن‌ها استفاده می‌شود. در برخی از کاربری‌ها از دو راهبند استفاده می‌شود. از نظر امنیتی، زمانی که از دو راهبند استفاده می‌شود، بهتر است هر کدام به صورت مجزا باز و بسته شوند.

به طور مثال فرض کنید راهبندی که طول آن ۶ متر می‌باشد، در کمتر از ۹ ثانیه باید باز و بسته شود. تنظیم سرعت راهبند میله‌ای متفاوت می‌باشد، اما به طور کلی سریعترین راهبند میله‌ای در عرض ۲ ثانیه باز و بسته می‌شود.

عملکرد میکروسوئیچ راهبند میله‌ای چیست؟

میکروسوئیچ در راهبند‌های میله ای، وظیفه تعیین وضعیت، جهت توقف بازوی راهبند را به عهده دارد. در زمان‌هایی که راهبند‌ها باز هستند و بازوی آن‌ها به روی ۹۰ درجه تنظیم شده است، میکروسوئیچ شروع به فعالیت کرده و موتور را متوقف می‌کند.

میکروسوئیچ‌هایی که در راهبند میله‌ای به کار می‌برند، به دو شکل مغناطیسی و مکانیکی می‌باشند. هر دو نوع آن‌ها قابل تنظیم شدن می‌باشند. زمانی که میکروسوئیچ خراب می‌شود، راهبند بیش از حد باز یا بسته می‌شود و نمی‌تواند به فعالیت خود ادامه دهد.

میکروسوئیچ های موجود در راهبند های میله ای
میکروسوئیچ های موجود در راهبند های میله ای

آیا امکان تنظیم سرعت راهبند میله‌ای به صورت دو سرعته وجود دارد؟

به طور کلی امکان تنظیم سرعت راهبند میله‌ای به صورت دو سرعته وجود ندارد. یعنی نمی‌توانید راهبند‌ها را چه از نوع هیدرولیک چه نوع مکانیک به صورت دو سرعته تنظیم کنید، اما به صورت کلی، راهبند‌ها یا دارای میکروسوئیچ می‌باشند، یا دارای انکودر هستند. همچنین برخی از انواع آن‌ها به صورت تایمی کار می‌کنند. یعنی تایم را در نظر می‌گیرد و در یک تایمی فعالیت خود را انجام داده و پس از آن قطع می‌شود.

تنظیم سرعت راهبند میله‌ای به چه صورت می‌باشد؟

تنظیم سرعت راهبند میله‌ای در انواع مختلف آن به یک صورت می‌باشد. هنگام باز شدن راهبند میله‌ای یک زمانی را در نظر می‌گیریم. برای مثال یک میله ۶ متری با فلان برند، ۷ ثانیه زمان نیاز دارد تا بالا رود. در اینجا می‌توان زمان را طوری تنظیم کرد که ۵ ثانیه اول را با سرعت 1400rmp طی کند و دو ثانیه آخر را با سرعت 800rmp تنظیم کنیم.

به بیانی ساده تر، سرعت را کم کرده ایم. چه زمانی که قرار است راهبند میله‌ای باز شود، چه زمانی که قصد بسته شدن دارد. در نتیجه تنظیم سرعت راهبند میله‌ای با توجه به سرعت‌های مختلف انجام می‌شود.

آموزش تنظیم سرعت راهبند میله‌ای
آموزش تنظیم سرعت راهبند میله‌ای

آیا تنظیم سرعت راهبند میله‌ای در نوع مکانیک و هیدرولیک به یک صورت می‌باشد؟

به طور کلی تنظیم سرعت راهبند میله‌ای مکانیکی و هیدرولیکی به یک صورت می‌باشد. در مدل‌هایی که میکروسوئیچ قرار دارد، این روند به قدری ادامه پیدا می‌کند تا به نقطه‌ای برسیم که میکروسوئیچ قطع شود.

تنظیم سرعت راهبند میله‌ای در مدل‌هایی که انکودر در آن‌ها قرار دارد، مشابه به عملکرد مدل‌هایی که دارای میکروسوئیچ هستند، می‌باشد. در انواع راهبند میله‌ای که به صورت تایمی هستند، یا با کشیدن آمپر، سیستم قطع می‌شود یا موجب کم شدن تایم می‌شود.

کلیات تنظیم سرعت راهبند میله‌ای در انواع مختلف آن، به همین شکل می‌باشد و زیاد پیچیده نیست و تفاوت زیادی با یکدیگر ندارند. یعنی به این صورت نیست که در یک مدل بگوییم این مدل برتری بهتری نسبت به سایر مدل‌ها دارد.

برای دیدن راهنمای نصب راهبند اتوماتیک روی لینک کلیک کنید

نمونه ای از راهبند های میله ای هیدرولیک
نمونه ای از راهبند های میله ای هیدرولیک

مکانیسم تنظیم سرعت راهبند‌های میله‌ای به چه صورت است؟

تنظیم سرعت راهبند میله‌ای در انواع مختلف این محصولات، بسیار ساده می‌باشد. به طور کلی مکانیسم تنظیم سرعت در این راهبند‌ها به این صورت می‌باشد که، با تنظیم کردن سرعت، تایم اصلی از تایم سرعت اصلی کم می‌شود و سرعت اون تایمی که باقی مانده است، با دور کمتری صورت می‌گیرد.

این فرآیند در سیستم‌های مکانیک و هیدرولیک هیچ فرقی نمی‌کند. تنها تفاوتی که در نحوه عملکرد سیستم‌های مکانیکی نسبت به سیستم‌های هیدرولیکی وجود دارد، دقیق‌تر بودن این روند می‌باشد.

به این صورت که در سیستم‌های هیدرولیکی، به دلیل سرما و گرما، ممکن است میزان ویسکوزیته روغن تغییر کند و دچار اختلال شود. احتمال رخ دادن این اختلال بسیار کم می‌باشد، اما در هر صورت امکان پیش آمدن این احتمال وجود دارد.

برای مثال فرض کنید که در یک بازه حرارتی، دما به صورت ناگهانی ۲۰ درجه تغییر کند، این احتمال به وجود می‌آید، اما زمانی که تغییرات دما در حد ۵ درجه می‌باشد، گرانروی روغن اونقدری نیست که تاثیری روی عملکرد دو سرعته راهبند داشته باشد.

آیا تنظیم سرعت راهبند میله ای به متخصص نیاز دارد؟

تنظیم سرعت راهبند با توجه به کنترل برد مورد استفاده رد راهبند ها و نیاز به تنظیم فنر و گیربکس بعد از تنظیم سرعت نیازمند حضور کارشناس دوره دیده راهبند دارد

بالا بردن سرعت راهبند میله ای به آن آسیب میزند؟

رسرعت راهبند های اروپایی از استاندارد CE تبعیت میکند و از حدی بیشتر نخواهد شد و در راهبند های تولیدی کشورهای دیگر نیز با توجه به موتور های مورد استفاده در آنها سرعت راهبند از حدی بیشتر نخواهد شد در نتیجه آسیبی به متور و گیربکس نمیرسد تنها نکته این است که میله راهبند با سرعت روی میله نگهدارنده قرار نگیرد که باعث ضربه شدید و انتقال آن به گیربکس و گلویی و تجهیزات راهبند گردد

آیا سرعت همه راهبندها تنظیم میشود؟

تقریبا 80 درصد راهبند ها دارای کنترل برد دوسرعته هستند و امکان تنظیم سرعا را دارند ولی بعضی از برندهای راهبند امکان تنظیم سرعت را ندارند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *