عمومی

دستگاه کنترل تردد نفر رو چیست؟

کاربرد اصلی استفاده از دستگاه کنترل تردد نفر رو، بیشتر در پروژه‌ها و برج‌هایی که از تعداد واحد زیادی برخوردار هستند، برای کنترل تردد ورود و خروج ساکنین و اهالی برج می‌باشد. کنترل به این منظور نمی‌باشد که در چه زمانی کدام یک از ساکنین به ساختمان ورود و خروج می‌کنند. این کنترل به این صورت می‌باشد که از ورود اشخاص غریبه و غیر مجاز جلوگیری به عمل آورند. از دیگر کاربردهای سیستم کنترل نفر رو در ارگان‌های نظامی و امنیتی برای کنترل تردد افراد مجاز می‌باشد. نحوه‌ی نصب و تنظیم قابلیت‌های این دو به یک صورت می‌باشد، ولی برای ایجاد امنیت در ارگان‌های نظامی، برخی تنظیمات امنیتی بر روی این سیستم کنترل نفر رو اعمال می‌شود.

نحوه‌ی اجرا و مکانیزم کارکرد سیستم کنترل نفر رو در پروژه‌های مسکونی به چه صورت می‌باشد؟

دستگاه کنترل تردد نفر رو در برج‌ها و پروژه‌های مسکونی با تعداد واحد بالا به این صورت است که اگر یک برجی که دارای یک یا دو اپراتور درب شیشه‌ای برای ورود و خروج باشد، ریدر بر روی درب شیشه‌ای ساختمان نصب می‌شود. در این نوع دستگاه کنترل تردد نفر رو، اپراتور به گونه‌ای تنظیم می‌شود که درب به صورت فقط باز شو از داخل شود. به این صورت که، رادار و چشمی فتوسل داخلی کار می‌کند و هیچ گونه محدودیتی برای خروج از ساختمان وجود ندارد. هر کسی که خواست، می‌تواند به راحتی از داخل ساختمان و یا برج خارج شود. زمانی که درب بسته می‌شود، برای ورود افراد، رادار دیگر عمل نمی‌کند، چون رادار بیرونی را در تنظیمات سیستم کنترل نفر رو خاموش می‌کنند. فقط اشخاصی اجازه‌ی ورود به ساختمان را دارند که، ساکنین آن برج و ساختمان مورد نظر هستند.

در زمان نصب دستگاه کنترل تردد نفر رو به ساکنین ساختمان، برخی کارت‌هایی مانند کارت عابر بانک داده می‌شود. افرادی که قصد ورود به ساختمان را دارند، این کارت‌ها را در مقابل ریدر قرار می‌دهند. ریدر بعد از تشخیص و شناسایی آن، فرمان باز کردن درب را به کنترل برد صادر می‌کند و به این ترتیب درب باز می‌شود. ریدرهای به کار رفته در دستگاه کنترل تردد نفر روی ساختمان‌ها از نوع برد کوتاه انتخاب می‌شود. این ریدرها تقریبا برد ۵ تا ۱۰ سانتی متری را پوشش می‌دهند و نهایت پوشش دهی برد آن‌ها ۱۵ سانتی متر است. البته برای ریدرهای سیستم کنترل نفر رو در کنار کارت، می‌توان برخی جاسوئیچی‌های کوچک هم در نظر گرفت. در داخل این جاسوئیچی‌ها میکروسوئیچ‌هایی قرار دارند، این میکروسوئیچ‌ها در زمانی که مقابل ریدر قرار بگیرند، توسط ریدر شناسایی شده و اجازه‌ی ورود به ساختمان را می‌دهند.

معمولا تنظیمات مربوط به امکاناتی همچون گزارش گیری از زمان ورود و خروج افراد به ساختمان در زمان نصب سیستم کنترل نفر رو اعمال نمی‌شود. چون انجام این تنظیمات منطقی و خوشایند نمی‌باشد. بیشتر ساکنین به انجام این تنظیمات به هیچ عنوان راضی نخواهند شد. ولی به صورت کلی امکان گزارش گیری زمان ورود و خروج ساکنین به داخل ساختمان در سیستم کنترل نفر رو وجود دارد، ولی به دلیل این که قرار نیست این سیستم موجب ایجاد محدودیت تردد شود، تنظیمات مربوطه در زمان نصب اعمال نمی‌شود

دستگاه کنترل تردد نفر رو
دستگاه کنترل تردد نفر رو

نحوه‌ی اجرا و مکانیزم کارکرد سیستم کنترل نفر رو در ارگان‌های نظامی و امنیتی به چه صورت می‌باشد؟

نحوه‌ی نصب دستگاه کنترل تردد نفر رو در ارگان‌ها و سیستم‌های امنیتی و نظامی کاملا مشابه به پروژه‌های مسکونی می‌باشد. تنها تفاوتی که مکانیزم کارکرد دستگاه کنترل تردد نفر رو در ارگان‌های امنیتی دارند، اجرای برخی تنظیمات مربوط به تردد و رفت و آمد کارکنان می‌باشد. برخلاف پروژه‌های ساختمانی در ارگان‌های نظامی و امنیتی برای رفت و آمد افراد برخی محدودیت‌هایی اعمال می‌شود. به این صورت که، اگر در هر طبقه از سازمان امنیتی، یک درب شیشه‌ای و اپراتور باشد، می‌توانید برخی محدودیت‌هایی را اجرا کنید.

به عنوان نمونه، کارمند طبقه‌ی اول اجازه‌ی ورود به طبقه‌ی سوم را نخواهد داشت، چون تگ، کارت و یا جاسوئیچی سیستم کنترل نفر رو فقط برای طبقه‌ی اول تعریف شده و تنها مجاز به تردد در طبقه‌ی اول را خواهد داشت. موضوع دیگری که برای اعمال محدودیت از لحاظ امنیتی در سیستم کنترل نفر رو وجود دارد، این است که می‌توان بازه‌ی زمانی مشخصی را برای تردد افراد تعیین کرد.

تردد مهمان در برج‌های مسکونی به چه صورت خواهد بود؟

سوالی که ممکن است در ذهن بیشتر شما ایجاد شود این است که، زمانی که در برج‌های مسکونی پیک و یا مهمانی بیاید، نحوه‌ی ورود آن به داخل به چه صورت خواهد بود؟ در پاسخ به این سوال می‌توان گفت که، تمامی برج‌های مسکونی دارای لابی من هستند، لابی من بعد از مطمئن شدن و چک کردن پیک و مهمان، به وسیله‌ی ریموتی که در دست دارد، اقدام به باز کردن درب می‌کند. محدودیت تردد در سیستم کنترل نفر روی برج‌های مسکونی به این صورت است که، افراد غیر مجاز و غریبه اجازه‌ی ورود به ساختمان را ندارند، مگر با دستور لابی من باشد.

سیستم دستگاه کنترل نفر رو
سیستم دستگاه کنترل تردد نفر رو

بهترین برندهای سیستم کنترل نفر رو کدامند؟

سیستم کنترل تردد نفر رو از تنوع کالای بسیار زیادی برخوردار می‌باشد. در گذشته بیشتر از ریدرهای اروپایی استفاده می‌شد. این ریدرها از کیفیت بسیار بالایی برخوردار هستند. امروزه به دلیل بالاتر رفتن قیمت دلار، استفاده از این ریدرها مقرون به صرفه نمی‌باشد. در حال حاضر بیشتر از ریدرهای تایوانی و چینی استفاده می‌شود. البته ریدرهای چینی هم در انواع کیفیت مختلفی در بازار فروش موجود هستند. البته تنظیمات مربوط به امکان گزارش گیری در تمامی سیستم‌های کنترل نفر رو وجود دارد. فقط شرکت‌های سازنده و برندهای تولیدی از لحاظ کیفیت ریدرها و تجهیزات به کار رفته با همدیگر فرق دارند.

اجزای دستگاه کنترل نفر رو
اجزای دستگاه کنترل تردد نفر رو

دستگاه کنترل تردد نفر رو مناسب چه جاهایی است؟

سیستم کنترل تردد نفر برای برجها و یا ساختمانهای مسکونی پر تردد که نیاز به کنترل ورود و خروج و عدم ورود افراد غیر ساکن بدون هماهنگی دارد میباشد

نصب و راه اندازی دستگاه کنترل تردد نفر رو چقدر زمان میبرد؟

سیستم کنترل تردد نفر به دو صورت آنلاین و آفلاین میباشد در مدل آفلاین هر سیستم کنترل تردد بین 1 تا 2 یاعت زمان برای نصب لازم دارد ولی در سیستم آنلاین با توجه به اینکه به سیم کشی و نصب نرم افزار دارد باید زمانی برابر با حداقل 1 رو کاری را برای نصب هر سیستم کنترل تردد نفر در نظر بگیریم

هزینه نصب دستگاه کنترل تردد نفر رو چقدر است؟

با توجه به اقلام مصرفی و نوع ریدر و کنترلر و سیم کشی و … هزینه کنترل تردد نفر تعیین میگردد

مطالعه بیشتر در ویکیدیا:

https://en.wikipedia.org/wiki/Access_control

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *